Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi

Uzun bir süredir çok sayıda kişi ve kurum tarafından yapılan yollarda dikkatli olma çağrılarına rağmen üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden günlük olarak Kurban Bayramı tatilinde yollarda yaşanan kazalar ve vefat bilgilerini paylaşıyor.

Bayram tatili kazalarında bilanço ağırlaşıyor

Türkiye'nin Kurban Bayramı tatili döneminde yollarda yaşanan yoğunluk istenmeyen sonuçlar ortaya koyuyor. Son gelen rakamlara göre Kurban Bayramı tatilinin 5 günlük süresi boyunca yaşanan kazalarda vefat edenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Tatilin 5. gününde bu rakamda 10 kişilik bir artış yaşandı.

İLK 5 GÜNÜN BİLANÇOSU BELLİ OLDU

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Yerlikaya "Bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 kişi hayatını kaybetti, 6550 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi

"YOLUN SONU BAYRAM OLSUN"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sözlerini yolda dikkat edilmesini istedikleri hususlara dikkat çekerek noktaladı. Bakan Ali Yerlikaya "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolun sonu bayram olsun" dedi

2 ay önce idrak edilen Ramazan Bayramında ise tatil süresinde 66 vatandaş hayatını kaybetmişti. Vatandaşların ve yetkililerin ortak temennisi yollarda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER