Kurban bayramı tatilinde PTT ve PTT Kargo açık mı, hizmet veriyor mu?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş kurban bayramı ve bayram tatili öncesi hazırlıklarına devam ediyor. Bu günlerde PTT'de işi olan ya da olma ihtimali bulunan vatandaşlar tatilde bu yerlerin açık olup olmayacağını öğrenmek için araştırma yapıyor.

Kurban bayramı tatilinde PTT ve PTT Kargo açık mı, hizmet veriyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunmuş ve Kurban Bayramında kamuda 9 gün izin olacağını açıklamıştı.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARILMIŞTI

Bu gelişmenin ardından 16-19 Haziran arasındaki Kurban Bayramı dönemini de kapsayacak şekilde 9 günlük bir izin süresinin olacağı öğrenildi. Bu durum sonrasında fatura ödemeleri, kargo gönderim alımı ve zorunlu ödemeler gibi bir çok işi PTT'den yapan vatandaşlar PTT şubelerinin ve PTT Kargo'nun bu dönemde açık olup olmayacağını araştırmaya başladı. PTT'nin bir devlet kurumu oluşu tatil döneminde açık olup olmayacağı sorusunda belirli bir unsur oldu.

BAYRAMDA PTT'DE İŞİ OLANLAR DİKKAT!

PTT, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı bir kurum olmasından dolayı devlet kurumu statüsünde bulunuyor. Bu nedenle kurban bayramı döneminde PTT Şubeleri açık olmayacak.

Bu zaman zarfında mağdur olmak istemeyen kişilerin işlemlerini bayram süreci başlayana kadar gerçekleştirmesi ya da Kurban Bayramı döneminin geçmesini beklemesi gerekecek. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler kurumun internet sitesi üzerinden irtibat numaralarına ulaşarak gerekli bilgileri alabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER