Kurban Bayramı tatili belli oldu mu, 9 gün mü olacak?

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken bayram tatili için de açıklama bekleniyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı merak edilirken araştırmalar da arttı.

Kurban Bayramı tatili belli oldu mu, 9 gün mü olacak?

Ülkemizde milli ve dini bayramlarda çalışan ve öğrenci kesim için resmi izin veriliyor. Resmi izin için tarih aralıkları merak edilirken bu kez Kurban Bayramı tatili için araştırmalar başladı. Kurban Bayramı'nda 3 günlük resmi tatil yapma fırsatı elde edecek olan vatandaşlar tatilin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağını araştırmaya başladı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram tatili için plan yapanlar tatil süresine ilişkin gelecek açıklamayı beklerken ''Kurban Bayramı tatili belli oldu mu, 9 gün mü olacak?'' sorusuna da yanıt aramaya başladı.

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

2024 Kurban Bayramı tarihleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvimle belli oldu. Bu sene haziran ayında idrak edilecek olan Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını bekleyenler yapılacak resmi açıklamaya odaklandı. Ancak tatil süresi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kurban Bayramı tatili belli oldu mu, 9 gün mü olacak?

  • 15 Haziran Cumartesi: Arefe günü
  • 16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)
  • 17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)
  • 18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)
  • 19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)

14 Haziran günü okulların kapanmasıyla milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Bu nedenle bayram tatilinin 9 gün olmasına yönelik beklentiler arttı. Ancak konuyla ilgili resmi açıklama henüz gelmezken açıklamanın hafta içinde yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER