Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu, uzatıldı mı, kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı kararı açıkladı

Kabine toplantısı 4 Haziran 2024 kararları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye bayram ikramiyesi için ödeme tarihini duyururken 9 günlük bayram tatili kararı bekleniyordu...

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu, uzatıldı mı, kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı kararı açıkladı

Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesten yürütülen ekonomi paketine destek vermeye devam etmelerini istedi.

Düzenlenen toplantıda milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri açıklanırken ne yazık ki beklenen zam müjdesi gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar arasında en çok merak edilenlerden biri de 9 günlük Kurban Bayramı tatili kararıydı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK, 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ MÜJDESİ GELDİ Mİ?

Sözlerimi bitirmeden önce bayram tatili kararını açıklıyorum. Kamu çalışanları için 16 Haziran 2024 Pazar gününü takip eden 2 günlük süreyi de idari izinle bayram tatiline katıyoruz. Böylelikle Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkartıyoruz. Toplantımızın hayırlara versile olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum" diyerek 9 günlük bayram tatili kararını açıkladı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında yapmış olduğu açıklama ile 16 Haziran 2024 Pazar günü itibari ile başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin sona erdiği 20 Haziran ve 21 Hazian 2024 günlerinde idari izin kararı aldıklarını duyurdu.

Böylelikle Kurban Bayramı tatili sonrasındaki Cumartesi ve Pazar gününe tamamlanarak 9 gün olarak ilan edildi. 16 Haziran günü başlayan Kurban Bayramı tatili 23 Haziran 2024 Pazar gecesi sona erecek. Çalışanlar 24 Haziran 2024 Pazartesi günü iş başı yapacaklar.

SONRAKİ HABER