Kurban Bayramı 2025 ne zaman, kaç gün tatil olacak?

Milyonlarca Müslüman tarafından hasretle beklenen dini bayramların tarihi belli oldu. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı 2025 tatil takvimi açıklandı. Oruç ne zaman, ilk Ramazan hangi tarihte, Kurban Bayramı önümüzdeki sene hangi güne denk geliyor belli oldu.

Kurban Bayramı 2025 ne zaman, kaç gün tatil olacak?

Müslümanların kutlamış olduğu dini bayramlar arasında yer alan Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için Türkiye'de uygulanacak olan resmi tatil günleri belli oldu. Müslümanlar hem dini ibadetlerini yerine getirecekler hem de tatil yaparak dinlenme imkanı elde edecekler. İşte dini günler takvimi ile Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı 2025 tarihleri

KURBAN BAYRAMI 2025 NE ZAMAN?

Bu sene Kurban Bayramı 6 Haziran 2025 tarihinde kutlanacak. 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili tam 4 gün sürecek. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü devam edecek olan tatil günlerinin ardından çalışanlar yeniden Salı günü iş başı yapacak. Tatilin hafta sonunu içermesi nedeniyle ne yazık ki çalışanlar az tatil yapmış olacaklar ve tatilin birleştirilmesi durumu söz konusu olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI 2025 NE ZAMAN, HANGİ TARİHE DENK GELECEK?

Ramazan Bayramı ise 30 Mart 2025 tarihinde Pazar günü başlayacak ve 3 gün devam edecek. Salı günü ise sona erecek. Ne yazık ki Ramazan Bayramı tatili de hafta sonunu içine alacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER