Kumar bağımlılığından nasıl kurtulunur? Kumar bağımlılığı tedavisi var mı?

Sosyal medya üzerinde son dönemlerde kumar bağımlılığına ilişkin hayat hikayelerini paylaşanların sayısı her geçen gün artıyor. Peki, kumar bağımlılığı tedavi edilebilir mi, nasıl tedavi edilir?

Kumar bağımlılığından nasıl kurtulunur? Kumar bağımlılığı tedavisi var mı?

Kumar bağımlılığı ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık türüdür. Özellikle DSÖ’nün yayınlamış olduğu Uluslararası Hastalık Sınıflandırması El Kitabı’nda yer almaktadır. Kumar oynama bozukluğu ve davranışsal bağımlılıklar arasında yer alan kumar bağımlılığının tanımı şu şekilde:

Kişinin kumar oynarken kontrolünü sağlayamaması (Sık oynama, sonlandıramama, bırakamama vb.)

Kumar oynamak için yaşamdaki diğer faaliyetlerine ara vererek, kumarı ön plana almak

Ortaya çıkan olumsuz sonuçlara rağmen kumar oynamaya devam etme

KUMAR BAĞIMLILIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Kumar oynama bozukluğunun tedavi edilebilmesi için ilk olarak teşhisin doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Uyarıdaki belirtilerin en az 12 ay boyunca kişide görülebilmesi tanı için gerekmektedir. Ne yazık ki günümüzde online olarak oynanan kumar bağımlılığı her geçen gün artış gösteriyor.

Kumar oynama son yıllarda madde ile ilgili olmayan bağımlılıklar arasında yerini almaktadır. Kişinin zihninin sürekli olarak kumarla meşgul olması, olumsuz sonuç almasına rağmen (kaybetmesi) kumar oynamaya ısrarla devam etmesi kumar oynamayı daha da pekiştirmektedir.

KUAMR BAĞIMLILIĞINDAN NASIL KURTULUNUR?

Kumar bağımlılığı konusunun son dönemlerde gündem olmasından sonra kumar bağımlılığından nasıl kurtulunacağı merak konusu oldu. İlk olarak kişinin kumar oynatan yerlerle internetteki kumar sitelerinden uzak kurması gerekiyor. ATM kartlarından uzak durulmalı, ihtiyaçların karşılanabilmesi için nakit para taşınması önerilmektedir.

Kumar düşüncesini pekiştiren programlardan uzak durulmalı, destek almaktan çekinilmemelidir. Bu süreç içerisinde farklı hobiler edinmek, kumar bağımlılığından kurtulmak için kişiye yardımcı olabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER