Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanıyla sözleşmeli personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanı ile 15 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını açıkladı. Yapılacak olan personel alımında adayların taşıması gereken şartlar da ayrıntılı olarak açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanıyla sözleşmeli personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı yapılacak olan Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 15 bilişim personeli alımı yapacağını açıkladı. Başvuruların KPSS ve YDS puanı ile değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

BAKANLIK DETAYLARI DUYURDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6’ncı maddesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8’inci maddesi uyarınca, Bakanlığımızca gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 15 (onbeş) adet Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır”

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanıyla sözleşmeli personel alımı yapacak

MÜLAKAT YAPILACAK

Bakanlık, farklı meslekler için yapılacak alımlara ilişkin detayları açıkladı. Buna göre kıdemli yazılım geliştirme uzmanı, sistem uzmanı, ağ uzmanı, kıdemli siber güvenlik uzmanı, kıdemli yapay zeka geliştirme uzmanı gibi pek çok meslek için alım yapılacak. Yapılacak alımlarda alım yapılacak kişi sayısının (mesleğe göre) 2 – 3 – 4 katına kadar aday görüşmeye çağırılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda genel başvuru şartları da açıklandı. Buna göre başvuru şartları şu şekilde:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’nci maddesindeki şartları taşımak
  • Fakültelerin belirtilen bölümlerinden mezun olmak
  • İlanda bölümlere ilişkin belirtilen yıllarda deneyim şartına sahip olmak
  • Özel şartlar maddesindeki istenilen niteliklere sahip olmak
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımları ve ağ yönetim güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak, güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek

Yayımlanan ilanda başvuruların 17 – 25 Ekim tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Adaylar başvurularını İşe alım Kariyer Kapısı üzerinden online olarak yapabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER