Kültür ve Turizm Bakanlığı, engelli bireyler için Kitap Artı mobil uygulamasını tanıttı!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kitap Artı mobil uygulaması engelliler için tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, engelli bireyler için Kitap Artı mobil uygulamasını tanıttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde işitme ve görme engellilere yönelik "Kitap Artı" mobil uygulamasının tanıtımı yapılarak, hayata geçirildiği duyuruldu.

OKUMA BECERİSİ EDİNİLMESİ SAĞLANACAK!

Yapılan tanıtım ile birlikte Bakanlık, işitme engelli çocuklar ve gençlerin dil, okuma ve çözümleme becerilerini geliştirmeyi ve kitap okuma alışkanlıklarının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan bu uygulamada, işitme engellilerin küçük yaşlardan itibaren verimli bir şekilde okuma becerisi edinmelerini sağlamasının amaçlandığı ifade edildi.

Bununla birlikte işaret dili öğrenmek isteyenlere de hizmet verecek şekilde tasarlanan uygulamada sertifikalı uzman işaret dili çevirmenleri tarafından çevrilen video kitapların da yer alacağı öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının "Herkes İçin Kitap" sloganıyla hizmete sunduğu Kitap Artı mobil uygulamadaki seslendirilen kitaplardan görme engellilerin de yararlanarak ilerleyen dönemlerde platformdaki video kitap sayının da artacağı belirtildi.

SONRAKİ HABER