Kültür ve Turizm Bakanlığı 6 ilde 175 sözleşmeli personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne 175 sözleşmeli sanatçı alımı yapacağını duyurdu. Alımların 6 ilde yapılacağı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 6 ilde 175 sözleşmeli personel alımı yapacak

Konu ile ilgili ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilanın detaylarına göre alımlar Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinde yapılacak.

Sahne üstü, sanatçı, solist sanatçı ve sahne gerisinde görev yapacak toplamda 166 personel alınacak. Öte yandan solist sanatçı ve sanatçı grubundan da 9 yabancı uyruklu sözleşmeli personel alınacak.

6 İLDE PERSONEL ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 175 sözleşmeli sanatçı alacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısındaki ilana göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinde görev yapmak üzere, solist sanatçı, sanatçı, sahne üstü ve sahne gerisinde görev yapmak üzere branş ve sayıda sözleşmeli 166 personel alınacak.

175 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinde söz konusu kanun kapsamında solist sanatçı ve sanatçı pozisyonu için alınacak 9 yabancı uyruklu sözleşmeli personel ile toplam 175 kişi istihdam edilecek.

Başvuruda bulunmak isteyenler için son başvuru tarihinin 29 Ekim 024 olduğu açıklandı. Ankara için yapılacak alımlarda 27 kişinin istihdam edileceği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER