Kültü ve Turizm Bakanlığı 1629 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Bugün yayımlanan Resmi Gazete ilanlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1629 sözleşmeli personel alımın gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kültü ve Turizm Bakanlığı 1629 sözleşmeli personel alımı yapacak!

12 Ocak tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanlarına göre Kültür ve Turzim Bakanlığı tarafından toplamda 1629 personel alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen kişiler için sağlanması gereken şartlar ve detaylar belli oldu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 1629 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK!

Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre, “Bakanlığımız teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere aşağıda unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtilen münhal pozisyonlara, toplam 1629 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.” şeklinde ifadeler ile 1629 kadroda personel alımının yapılacağı öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yayımlanan ilana başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken belli başlı şartlar şu şekilde verildi;

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 (on sekiz) yaşını tamamlamış olmak,

3. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

5. Türk Ceza Kanunu'nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

6. Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Bunun haricinde başvuru ekranında yer alacak olan özel başvuru şartları da ilan ile birlikte vatandaşlara duyurulmuş oldu.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yayımlanan ilana başvuru yapmak isteyen kişilerin 25 Ocak 2024 tarihi ile 8 Şubat 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER