Küfür etmek oruç bozar mı, oruçluyken küfür etmek kaza gerektirir mi?

Ramazan ayının gelişi ve oruç ibadetinin gerçekleşmesi ile beraber merak edilen bazı sorulara da yanıt aranmaya başladı. Ramazan ayında oruç tutanlar küfür etmekle ilgili merak ettiklerine yanıt ararken yanıtı da belli oldu.

Küfür etmek oruç bozar mı, oruçluyken küfür etmek kaza gerektirir mi?

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile beraber oruç ibadetini yerine getirecek olanlar araştırmalarına başladı. Ramazan ayında oruç tutulurken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunurken bu hususlara dikkat edilmesi ve orucun zedelenmemesi gerekiyor.

Oruç tutarken kişilerin bazı konularda dikkatli olması gerekiyor. Oruç ibadetini yerine getirecek olan İslam alemi, ‘’Küfür etmek oruç bozar mı, oruçluyken küfür etmek kaza gerektirir mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Oruç tutarak ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, eksiksiz ve sorunsuz bir oruç tutmak isterken küfür konusu da merak konusu oldu.

KÜFÜR ETMEK ORUCU BOZAR MI?

Çeşitli nedenlerle küfür eden kişiler, oruçlu iken bu durumun kendilerini nasıl etkilediğini merak ediyor. 11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarken gün içinde orucun bozulmaması için de bazı konulara dikkat ediliyor. İslam inancına göre küfür gibi hakaret içeren kötü sözlerin sar edilmemesi gerekiyor.

Bu nedenle oruçlu olun ya da olmayın küfür etmemeniz gerekiyor. Oruçlunun yalandan, yalancı şahitlikten, iftiradan, dedikodudan, kötü söz ve davranışlardan uzak durması gerekiyor. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: “Her kim yalan söylemeyi ve yalanla amel etmeyi bırakmazsa, o kimsenin yemesini içmesini bırakmasına Allah’ın hiçbir ihtiyacı yoktur.” (Buhârî, Savm, 8)

Oruçlu olan kimsenin yalan konuşmaktan ve yalanla iş yapmaktan uzak durduğu gibi gıybet, kötü söz söylemek, kul hakkı yemek, harama bakmak, kumar oynamak vb. yasak davranışlarda bulunmaktan da uzak durması gerekir.'' Oruç tutarken ağızdan kötü söz çıkmamasına dikkat edilmelidir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER