Kuaförler hangi gün kapalı, pazar günü mü?

Kuaför, berber ve güzellik salonlarının çalışma saatlerine dair yeni düzenleme temmuz ayında yürürlüğe girdi. Alınan karar kapsamında kuaförlerin hangi gün kapalı olduğu araştırma konusu oldu.

Kuaförler hangi gün kapalı, pazar günü mü?

Kuaför, berber ve güzellik salonlarının çalışma saatlerine dair yeni düzenleme kararı alınmıştı. Temmuz ayında yürürlüğe giren karar sonrası Valilikler tarafından belirlenen bir günde berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olmasına karar verilmişti. Ticaret Bakanlığı tarafından kuaförlerin mesaisine dair yeni karar gelirken gündeme 'Kuaförler hangi gün kapalı olacak?'' sorusu geldi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girerken işletmelerin kapalı olacağı güne dair tespitleri de Valilikler yaptı. Kuaförlerin kapalı olacağı güne dair Ticaret Bakanlığı yeni karar alırken ''Kuaförler hangi gün kapalı, pazar günü mü?'' sorusunun yanıtı da belli oldu.

KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARI HANGİ GÜN KAPALI?

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının Türkiye genelinde haftanın 1 günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi. Bu işletmelerin hangi gün kapalı olacağına dair tespiti Valilikler gerçekleştirilirken Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamaya göre kadın kuaförlerinin pazar günü kapanma zorunluluğuna muafiyet getirildi. Bu çerçevede kuaför ve güzellik salonları pazar günü kapalı kalmak zorunda olmayacak.

SONRAKİ HABER