KPSS'den 70 puan alanlar dikkat! Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak

10 Ocak tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanlarına göre Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı tarafından belirli kadrolarda personel alımı yapılacağı öğrenildi.

KPSS'den 70 puan alanlar dikkat! Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak

İlan Resmi Gazete'de yayımlandı! Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında belirli kadrolarda personel alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda yayımlanan ilan üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşların sağlaması gereken şartlar ve detaylar hakkında bilgilendirme yapıldı.

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPACAK!

10 Ocak tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanında yapılan açıklamalara göre Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre Başkanlığımızda istihdam edilmek üzere 06.06.1978 gün ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle”, 9 (dokuz) adet sözleşmeli personel alımı yapılacağı öğrenildi.

KPSS'den 70 puan alanlar dikkat! Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kişilerin bugün yayımlanan ilana başvuru yapabilmesi için sağlaması gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;

1. Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde belirtilen genel şartlar aranır.
2. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
3. Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı DMK’nın 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması gerekmektedir.
4. Başvurular dijital ortamda 10/01/2024-19/01/2024 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını 19/01/2024 tarihi saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde YÖKAKKariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı resmi internet adresi
üzerinden gerçekleştirebilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
(Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.)

Özel Başvuru Şartları

KPSS B grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle;
- Lisans Mezunları için 2022 yılı KPSS(B) grubu KPSSP3 puan türü, Ön Lisans mezunları için 2022 yılı KPSS(B) grubu KPSSP93 puan türü dikkate alınacaktır.
- Sadece bir unvan için başvuruda bulunulacaktır.

İlana göre 19 Ocak tarihine kadar başvuru işlemlerinin tamamlanması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER