KPSS’de hatalı olduğu iddia edilen sorulara ne oldu, iptal mi edildi, doğru mu sayıldı?

KPSS lisans sınavına katılan adaylar bazı soruların hatalı olduğunu iddia etmiş, konuyu uzun bir süre gündemde tutmuştu. Bunun üzerine bu durumun sonuçlara etkisinin nasıl olacağı merak ediliyordu. O sorular iptal mi edildi, doğru mu sayıldı?

KPSS’de hatalı olduğu iddia edilen sorulara ne oldu, iptal mi edildi, doğru mu sayıldı?

Temmuz ayında düzenlenen KPSS lisans sınavında hatalı soru iddiası gündem olmuştu. İddiayı savunan adayların büyük bir kısmı sınavın iptal edilmesi gerektiğini savunmuştu. Peki, KPSS’de hatalı soru var mı, o sorulara ne oldu?

SORU ÖNERGESİ VERİLMİŞTİ

KPSS’de hatalı soru iddiası İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu tarafından TBMM’ye taşınmıştı. O dönemde Bakan Tekin’in iddiaları yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verilmişti.

X’DE GÜNDEM OLDU

ÖSYM’nin KPSS lisans sonuçlarını açıklamasının ardından X’de “Hatalı” etiketi kısa süre içerisinde gündem oldu. Adaylar sınav sonuçları açıklanana kadar hatalı olduğu iddia edilen soruların puan üzerinde nasıl bir etkisi olacağını merak ediyordu. Sınava giren adayların bir kısmı hatalı sorunun olmadığını savunurken, bir kısmının da puanların yanlış hesaplandığını iddia ediyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan KPSS’de hatalı olduğu iddia edilen sorulara ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Sonuçların ilan edilmesi ile birlikte bahsi geçen soruların normal soru olarak değerlendirildiği görüldü.

Soruların iptal edilmesine karar verilseydi, iptal edilen soruların değerlendirme dışında kalacağı ve geçerli olan sorular üzerinden yeniden bir hesaplama yapılacaktı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER