KPSS tercihi nasıl yapılır, ne zaman sona erecek, ücreti ne kadar?

Devletin kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların katılım sağladığı KPSS'de süreç devam ediyor. KPSS tercih sürecine ilişkin detaylar merak konusu olurken ÖSYM'den açıklama geldi. Adayların KPSS tercih sürecine ilişkin başvuru tarihleri de belli olmuş oldu.

KPSS tercihi nasıl yapılır, ne zaman sona erecek, ücreti ne kadar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenleniyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacak adayların belirlendiği sınava ilişkin süreç devam ederken KPSS puanını almış ve tercih yapmaya hak kazanmış adaylar da araştırmalarını sürdürüyor.

KPSS 2023-2 oturumunda tercih sürecine ilişkin ÖSYM'den son dakika açıklaması gelirken söz konusu sınavın tercih dönemine dair bilgi sahibi olmak isteyen aday da ‘’KPSS tercihi nasıl yapılır, ne zaman sona erecek, ücreti ne kadar?'' sorusuna yanıt arıyor.

KPSS 2023-2 TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

KPSS-2023/2 Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme işlemleri bugün başladı. Tercihte bulunacak adaylar ise tercih takvimini araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından alınacak olan KPSS tercih işlemleri bugün başladı. Toplam 7 gün süre verilen KPSS tercihlerindeki son gün merak edildi.

KPSS tercihi nasıl yapılır, ne zaman sona erecek, ücreti ne kadar? - Resim : 2

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR, NE ZAMAN SONA ERECEK?

KPSS tercihleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılıyor. KPSS tercihleri 20 Aralık Çarşamba günü başladı ve 27 Aralık 2023 günü saat 23.59'da sona erecek. KPSS tercih ücreti ise 50 TL olarak belirlendi.

Adayların 27 Aralık tarihine kadar başvuru yapabileceği aktarılırken başvurular ise ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER