KPSS sonuçları sorgulama! KPSS lisans sonuçları açıklandı

KPSS sonuçları açıklandı! Uzun bir süredir milyonlarca kişinin girdiği KPSS lisans sınavı sonuçları adayların erişimine açıldı. KPSS puanına nereden bakılır?

KPSS lisans sonuçları açıklandı

ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasına göre KPSS sonuçları 23 Ağustos’ta açıklanacaktı. Tam olarak saat verilmediği için adaylar gece yarısından bu yana ÖSYM’den gelecek bildirimi bekliyordu.

23 AĞUSTOS KPSS SONUÇLARI

Adaylar KPSS sonuç puanını ve sıralamasının ÖSYM’nin web sitesi üzerinden öğrenebilecek. Kamuda çalışmak ve memur olmak isteyen milyonlarca kişinin katılmış olduğu PSS sınavı geçtiğimiz aylar tamamlandı. Temmuz ayında tamamlanan sınav sonuçlarının ağustos ayında açıklanacağı ÖSYM takviminde adaylara duyurulmuştu.

KPSS lisans oturumlarında sınav sonuç tarihine ilişkin detaylar ÖSYM’nin web sitesinde yer almıştı. Sonuc.OSYM adresi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. ÖSYM ek olarak adaylara sonuç tebligatı göndermeyecek.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınavdaki alanlar için çıkartılan puanlarda her testin kendi içinde değerlendirileceği ifade edilmektedir. Örnek vermek gerekirse Genel Yetenek kısmında yer alan doğru ve yanlış sayısı hesaplanarak net sayısı ortaya çıkacak. Genel Kültür kısmı ve ÖABT kısmı için de aynı hesaplamalar yapılacak.

Bir testte en az 1 ham puanın olması gerekiyor. Puanı olmayan adaylar için bölüm hesaplaması yapılmayacaktır. YDS kısmında 1 puanı olmayan adayların YDS puanı çıkarılmayacaktır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER