KPSS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024?

ÖSYM aday işlemleri sayfasından beklenen sonuçlar bir bir açıklanmaya devam ederken adaylar KPSS sonuçları için beklemeye koyuldu.

KPSS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024?

KPSS 2024 sonuçları için adayların geri sayımı başladı. ÖSYM tarafından yapılacak olan duyuru ile sınava giren adayların puanları belirlenmiş olacak. Adaylar daha sonra almış oldukları bu puan üzerinden memur olmak ve kamu personeli olarak atanmak için açılan pozisyonlara başvuru yapabilecekler.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

14 Temmuz tarihinde düzenlenen KPSS sınavlarına katılan adaylar büyük bir heyecanla sonuçların açıklanmasını beklemeye başlamıştı. Hatırlanacağı üzere Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları 14 Temmuz tarihinde yapılmış, 20-21 Temmuz tarihleri arasında ise Alan Bilgisi oturumları yapılmıştı. Adaylar son olarak 4 Ağustos tarihinde düzenlenen ÖABT sınavlarına katılmışlardı. Sınav maratonunun sona ermesi ile sonuçlar beklenmeye başlanmıştı.

ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile KPSS sonuçlarının 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. Lisans KPSS sınav sonuçları 23 Ağustos 2024 Cuma günü açıklanacak Milyonlarca adayın girdiği sınavın sonuç saati ise duyuruda yer almadı. Ancak ÖSYM tarafından sonuçların her zaman olduğu gibi sabah erken saatlerde duyurulması bekleniyor. Sınava giren adaylar Cuma günü yapılacak olan duyuruyu bekleyecekler.

SONRAKİ HABER