KPSS sınavında neler yasak? Cüzdan, toka, yüzük, araba anahtarı, piercing serbest mi?

Bugün iki oturum olarak gerçekleşen KPSS sınavı ile ilgili adaylar bir çok konuda araştırma yapmaya devam ediyor. O konulardan birisi de sınavda nelerin serbest ve nelerin yasak olduğu konusu oldu.

KPSS sınavında neler yasak? Cüzdan, toka, yüzük, araba anahtarı, piercing serbest mi?

Türkiye'nin en önemli sınavlarından olan KPSS'nin lisans mezunlarına özel versiyonu bugün gerçekleştirilmeye başlandı. Adaylar birinci oturum için sabah saatlerinden itibaren okullara gitti.

AKILLARDA SORU İŞARETİ OLUŞTU

İlk oturumu 10:15'de ve ikinci oturumu 14:45'te başlayacak sınav öncesinde emniyet ekipleri sıkı bir şekilde adayları kontrol ederek sınavlara girmelerini sağlıyor. Kopya çekilmesi gibi durumların önüne geçilmesi adına her sene olduğu gibi bu senede sınava gelecek adayların üzerinde bir çok şeyin olması yasaklandı.

Bazı vatandaşların alana tek gelecek olmalarından dolayı kişisel eşyalarını salona sokup sokamayacakları konusu yeniden gündem oldu.

ÖSYM konu ile ilgili adaylara geniş bir liste halinde neleri getirmenin yasak olduğunu açıkladı. Adaylar bu listeye göre hazırlıklarını şekillendirebilecekler.

SINAVA BUNLAR İLE GELMEYİN

sınavda nelerin yasak olduğunu anlatan liste şu şekilde oldu;

"Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla,

Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla,

Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,

Şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle,

Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,

İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır"

EMANETÇİLERE İLGİ YÜKSEK

Son dönemde okullarda yaygın olarak bulunan emanetçiler sınava giren adayların kişisel eşyalarını kapıda alıyor. Eşyalarını getirmek mecburiyetinde kalan adaylar bu seçeneği değerlendirebilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER