KPSS sınavı saat kaçta başlıyor, Ön Lisans kaç dakika sürüyor, kaçta bitiyor 2024?

1 Eylül 2024 Pazar günü sınav takvimi kapsamında bugün ön lisans mezunu adaylar için KPSS sınavı düzenlenecek. Peki, KPSS sınavı saat kaçta başlıyor?

KPSS sınavı saat kaçta başlıyor, Ön Lisans kaç dakika sürüyor, kaçta bitiyor 2024?

Memur olmak ve kamu kurum - kuruluşlarına atanmak isteyen adayların girdikleri KPSS sınav maratonu bugün düzenlenecek olan ön lisans sınavı ile sona erecek. Hatırlanacağı üzere KPSS Lisans sınavı tamamlanmış, gözler Ön Lisans mezunlarının gireceği sınava çevrilmişti. KPSS ön lisans sınavı bugün yapılacak. İşte adaylar için merak edilen soruların yanıtları...

2024 KPSS ÖN LİSANS SINAVI BUGÜN YAPILACAK!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sınav hakkında yapmış olduğu açıklamasında "2022-KPSS Ön Lisans 104 sınav merkezinde düzenlenmişti, hafta sonu yapacağımız uygulamada bu sayıyı 135'e çıkardık. Sınav merkezlerimizin sayısını arttırarak adaylarımızın sınav yerine ulaşımını kolaylaştırdık." ifadelerine yer verdi. Ersoy KPSS ön lisans sınavına en fazla başvurunun ise İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiğini söyledi.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

2024-KPSS Ön Lisans sınava tüm Türkiye ve Lefkoşa'da eş zamanlı olarak düzenlenecek. 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salonda düzenlenecek olan sınav 10:15'te başlayacak.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR, KAÇTA BİTECEK, BİTİYOR?

KPSS Ön Lisans sınavında adaylar toplam 120 soruyu yanıtlayacak. Adaylara toplam 130 dakika süre tanınacak. Engelli olan adaylar için ise uygun görülmesi durumunda 30 dakika ilave süre verilebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER