KPSS saat kaçta bitecek, kaç dakika sürüyor, her oturumda kaç soru var?

Milyonlarca kişi kamu kurumlarında istihdam sahibi olabilmek için saat 10.15’te başlayacak KPSS sınavına girecek. Sınavın kaçta biteceği, kaç dakika sürdüğü ve kaç oturumu olduğu merak edildi.

KPSS saat kaçta bitecek, kaç dakika sürüyor, her oturumda kaç soru var?

Memur olmak isteyenler, iş arayanlar ve daha birçok kişi bu sabah 10.15’ten itibaren ÖSYM tarafından hazırlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumlarına girecek. Sınava girecekler ve veliler ise KPSS’nin kaçta biteceğini, kaç dakika sürdüğünü ve kaç oturumu olduğuna yönelik aramalar yapmaya başladı. Veliler internet üzerinde KPSS saat kaçta bitecek? KPSS kaç dakika sürüyor? KPSS kaç oturumu var? gibi aramalar yapıyor. KPSS ile ilgili merak edilen detayları sizler için derledik.

KPSS SAAT KAÇTA BİTECEK?

Tam 1 milyon 642 bin 142 kişinin başvurduğu KPSS sınavının ilk oturumu 10.15’te başlayacak. Sınav ise 12.25’te bitecek. İkinci oturum ise 14.45’te başlayıp 16.25’te tamamlanacak.

KPSS KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ilk oturumu 130 dakika sürüyor. İkinci oturum ise 100 dakika sürecek.

KPSS KAÇ OTURUMU VAR?

KPSS saat kaçta bitecek, kaç dakika sürüyor, her oturumda kaç soru var?

Saat 10.15’te başlayacak Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) toplamda iki oturum bulunuyor. İlk oturum bu saatte başlayacak ve adaylar ilk olarak genel yetenek-genel kültür oturumlarından sorumlu olacak. 60’ar Genel Yetenek, 60’ar Genel Kültür olmak üzere bu oturumda 120 soru sorulacak.

İkinci oturumda ise adaylar 14.45’ten itibaren Eğitim Bilimleri’nden sorumlu olacak. Bu oturumda da toplam 80 soru sorulacak.

KPSS EK SÜRE VAR MI?

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği KPSS sınavlarında uygun görülen adaylara 30 dakika ilave süre verilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER