KPSS ortaöğretim 2024 sınav yorumları! Sorular zor muydu kolay mıydı?

Memur olmak isteyen 2 milyon adayın katılımı ile gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavı sona erdi. Adaylar 130 dakika içerisinde yöneltilen soruları yanıtladı. Sorular zor mu, kolay mıydı? İşte sınav yorumları...

KPSS ortaöğretim 2024 sınav yorumları! Sorular zor muydu kolay mıydı?

2 milyon kişinin başvuru yaptığı KPSS ortaöğretim 2024 sınavı sona erdi. Adaylar sınav çıkışı yanıtlamış oldukları soruların doğruluğunu araştırmaya başlarken ilk sınav yorumları da geldi. KPSS ortaöğretim sınavı zor mu kolay mıydı, Türkçe, matematik soruları nasıldı?

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI HER SENE OLUYOR MU, BİR SONRAKİ SINAV NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE OLACAK?

KPSS lisans başvuruları 3 Mayıs ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında kabul edilmişti. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz tarihinde yapılmış, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz, 2. gün oturumları 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

KPSS Ön Lisans sınavı için ise 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında başvurular alınmış, 1 Eylül 2024 tarihinde ise sınav gerçekleştirilmişti.

KPSS ortaöğretim sınavı için başvuru 18 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında kabul edilirken sınav için beklenen tarih geldi. KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül Pazar günü yapıldı. Sınav saat 10:00 itibari ile başlarken 12:15 tarihi itibariyle sona erdi.

KPSS ortaöğretim sınavı diğer lisans ve önlisans maçlarından farklı olarak her sene değil, 2 senede bir düzenlenmektedir. Bir sonraki KPSS ortaöğretim sınavı farklı bir karar alınmadığı takdirde 2026 senesinde, 2. yılında düzenlenecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SORULARI NASILDI, TÜRKÇE, MATEMATİK SORULARI ZOR MU, KOLAY MIYDI?

Sınavdan çıkan adayların ilk yorumları genelde soruların zor olduğu yönünde oldu. Pek çok aday özellikle de matematik sorularına tepki gösterirken soruların zorluğunun lisans düzeyinde olduğu yönünde gerçekleşti. Türkçe soruları ise son derece uzun bulunurken bazı adaylar ise şıkların son derece birbirine yakın olduğu yönünde eleştirede bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER