KPSS ön lisans sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS hakkında yapılan araştırmalar devam ederken ön lisans oturumunun ne zaman yapılacağı da merak edilenler arasında yer alıyor.

KPSS ön lisans sınavı ne zaman yapılacak?

Kamu kurumlarında iş sahibi olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılım sağlıyor. KPSS puanı ile tercihler alınarak atamalar yapılırken 2024 yılı KPSS ön lisans oturumu için merak edilenler arttı.

KPSS Ön Lisans başvuruları, 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alındı. Kamu Personel Seçme Sınavı ön lisans oturumu hakkında adaylar, ''KPSS ön lisans sınavı ne zaman yapılacak, ÖSYM KPSS ön lisans sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS ön lisans sınav tarihi adaylar tarafından araştırılıyor. KPSS ön lisans başvuruları, 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınırken ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 yılı KPSS takvimi sonrasında ön lisans sınavı için tarih belli oldu. KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül tarihinde yapılacak.

2024 KPSS Ön Lisans oturumu için başvuran adaylar sınava giriş belgelerini T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden ''https://ais.osym.gov.tr'' adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden alabilecekler. 2024 KPSS ön lisans sınav sonuçları 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak.

SONRAKİ HABER