KPSS Ön Lisans sınavı için beklenen gün geldi

Devlet kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen 2 yıllık üniversite mezunlarına yönelik KPSS ön lisans sınavı için beklenen gün geldi. 81 ilde adaylar aylar süren hazırlıklarının ardından sınava gireceği okullarda toplandı.

KPSS Ön Lisans sınavı için beklenen gün geldi

Her sene adayların eğitim durumlarına göre farkı kategorilerde KPSS sınavı yapılıyor. Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans gibi mezuniyet durumlarına göre adaylar sınava giriyor. Sınav sonucunun ardından istediği sonucu alan kişiler ise puanlarına göre girebilecekleri kadrolara yönelik tercihler yaparak atanacakları günü bekliyor. Bu kapsamda yüzbinlerce adayın heyecanla beklediği KPSS ön lisans sınavı bugün yapılacak.

SINAV SONUÇLARININ NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAĞI BELLİ OLDU

Ülkedeki en önemli sınavlardan birisi olarak bilinen KPSS için bugün önemli bir gün yaşanıyor. 2 yıllık üniversite anlamına gelen KPSS Ön Lisans sınavı 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bugün yapılacak.

Saat 10:15'te başlayacak sınavda adaylara 120 soru soulacak. Adaylar hayallerini gerçekleştirmek için girdikleri sınavın sonucunu 20 Eylül tarihinde öğrenecek. O tarihten sonrasında ise ÖSYM takvime dair yeni bilgilendirmeler yaparak adayların sürece dair bilgi sahibi olmasını sağlayacak.

AİLELERİN HEYECANLI BEKLEYİŞİ

Adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınava gireceği okullarda toplandı. Ailelerde sınava girecek yakınlara destek olmak için okulların bahçesinde bekleyişe başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER