KPSS Ön Lisans sınavı bu Pazar günü yapılacak

Memur olmak isteyen adayların girmek zorunda olduğu KPSS sınavında ön lisans oturumu için geri sayım başladı. 1 Eylül Pazar günü adaylar sınava girecek.

KPSS Ön Lisans sınavı bu Pazar günü yapılacak

1 Eylül Pazar günü yapılacak olan KPSS Ön Lisans sınavı için geri sayım hızlandı. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav Türkiye'nin yanı sıra Lefkoşa'da da gerçekleştirilecek. Bu sene sınava 1 milyondan fazla adayın katılması bekleniyor.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans uygulaması 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan KPSS Ön Lisans uygulaması Pazar günü gerçekleştirilecek. 81 il ve Lefkoşa’da uygulanacak olan sınava 1 milyondan fazla aday başvurdu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans uygulamasına 1 milyon 205 bin 899 aday başvurdu.

Sınav için 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salon kullanılacak. Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak sınavda adaylara genel yetenek-genel kültür testleri uygulanacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler" dedi.

Aday odaklı düşünme anlayışını genişleterek sürdürdüklerini söyleyen Ersoy, 2022-Ön Lisans Sınavı 104 sınav merkezinde düzenlenmişti, hafta sonu yapacağımız uygulamada bu sayıyı 135’e çıkardık. Sınav merkezlerimizin sayısını arttırarak adaylarımızın sınav yerine ulaşımını kolaylaştırdık” şeklinde konuştu.

Düzenlenecek olan sınavda güvenlik tedbirleri de en üst seviyede tutulacak. Güvenlik amacıyla 13 ibn 556 emniyet mensubu görev alacak. Sınava girecek olan kişiler en yüksek puanı alarak atanmak için avantajlı konuma geçebilmeyi amaçlayacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER