KPSS ön lisans başvuruları başladı! ÖSYM başvuru yapma ekranı

Önümüzdeki günlerde yapılacak KPSS Lisans sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ederken ÖSYM'den bir KPSS bilgilendirmesi daha geldi. Açıklamanın 2 yıllık üniversite mezunlarını yakından ilgilendirdiği öğrenildi.

KPSS ön lisans başvuruları başladı! ÖSYM başvuru yapma ekranı

Türkiye'de belirli dönemlerde yapılan KPSS sınavları ile yüzbinlerce aday memur olmaya çalışıyor. Devlet kurumlarında görev almak isteyen adaylar için sınavlar ile ilgili bilgiler ÖSYM Başkanlığı tarafından resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden veriliyor.

Bu kapsamda önümüzdeki günlerde 4 yıllık üniversite mezunlarının gireceği KPSS Lisans sınavı için geri sayım devam ederken 2 yıllık eğitim görenler için ise ön lisans başvuru sürecinin başladığı bilgisi geldi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı;

"2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans), 1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır.

KPSS ön lisans başvuruları başladı! ÖSYM başvuru yapma ekranı

"KPSS’ye başvurular, 13 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak olan Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır. DHBT’ye ön lisans düzeyinde başvuracak adayların da 1 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’na başvurarak sınava girmeleri gerekmektedir"

Sınava başvuru yapmak için buraya tıklayınız

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Konu ile ilgili açıklamanın gelmesi ile beraber başvuru süreci başlamış oldu. Adaylar ÖSYM web sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden kısa bir süre içerisinde başvuru işlemini yapabilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER