KPSS ön lisans 2024 Burdur antik kenti mozaik sorusu doğru yanıtı cevabı açıklandı!

KPSS ön lisans 2024 sınavı tamamlanırken sınava damga vuran sorulardan biride Burdur antik kenti sorusu oldu. Burdur antik kenti mozaik sorusu doğru yanıtı ne?

KPSS ön lisans 2024 Burdur antik kenti mozaik sorusu doğru yanıtı cevabı açıklandı!

KPSS Lisans sınavının ardından ön lisans sınavı da tamamlandı. Süreç Eylül ayında yapılacak olan ortaöğretim sınavı ile sona erecek. KPSS ortaöğretim sınavı ile beraber 2024 yılının KPSS sınav takvimi tamamlanmış olacak. Ön lisans sınavında sorulan sorular ve yanıtları gündem olurken bunlardan biride Burdur antik kenti sorusu oldu.

KPSS ÖN LİSANS 2024 SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI!

ÖSYM'den yapılan açıklamada "1 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ön Lisans sınavının (2024-KPSS Ön Lisans) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın % 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 1 Eylül 2024 tarihinde saat 13.15'ten itibaren ÖSYM’nin https ais.osym gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

BURDUR ANTİK KENTİ MOZAİK SORUSU DOĞRU YANITI NE?

Sorulan sorunun doğru yanıtı Burdur Kibyra Antik Kenti olacaktı. Adaylar soruların lisans sınavından bile daha zor olduğunu iddia ederek şikayetçi olurken özellikle de tarih ve coğrafya soruları son derece zor bulundu. Matematik soruları karmaşık, Türkçe soruları ise çok uzun olmaları yönünden eleştirildi.

SONRAKİ HABER