KPSS Ön Lisans 2024 anime Miyazaki sorusu yanıtı

Japon yönetmen Hayao Miyazaki manga animasyon tarzının yaratıcısı olarak kabul edilirken filmleri ile milyonlarca kişiye hitap etmeye devam ediyor.

KPSS Ön Lisans 2024 anime Miyazaki sorusu yanıtı

Yarattığı eserler ile devrim yaratan manga animasyon tarzını dünyaya kazandıran Japon yönetmen Hayao Miyazaki, tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edilmeye devam ediyor. Miyazaki ‘Hols: Güneşin Prensi’ isimli eseri ile dünyada adını duyururken kendisine milyonlarca takipçi edinmeyi başarmıştı.

MİYAZAKİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, FİLMLERİ NELER?

Hayao Miyazaki, 5 Ocak 1941’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Bunkyo bölgesinde dünyaya geldi. Bir havacılık mühendisi olan babası Katsuji Miyazaki’nin dört çocuğundan ikincisiydi. Hayao’nun henüz bir bebek olduğu Japonya, II. Dünya Savaşı’nda büyük bir yıkım yaşamıştı. Ailesi, bombardımanların yarattığı tehlikeden dolayı Utsunomiya şehrine taşındı.

Babası gerçek bir sinemaseverdi ve genç Hayao’yu zamanın büyük Japon yönetmenleri olan Ozu ve Mizoguchi’nin filmlerinin yanı sıra, De Sica’nın Bisiklet Hırsızları, Bresson’un fotoğraf sergileri ve Polonyalı yönetmen Wajda’nın filmlerine götürüyordu.

Hayao Miyazaki, kariyerine 1963 yılında ‘Toei Animation’ şirketinde başladı. Kariyerinin altın yıldızı olarak anılan ve bugün bile efsane olarak değerlendirilen Howl’un Yürüyen Şatosu, Heidi, Prenses Monoke ve Ruhların Kaçışı filmleri en önemli eserleri arasında gösterilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER