KPSS nitelik kodları nedir, ne anlama gelir?

KPSS'de tercih yapmak isteyenler, nitelik kodlarının ne olduğunu ve ne anlama geldiğini araştırıyor.

KPSS nitelik kodları nedir, ne anlama gelir?

KPSS nitelik kodu, adayları yakından ilgilendiren konulardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Nitelik kodunun ne anlama geldiği ise merak ediliyor.

KPSS nitelik kodu, adayların tercih yapacağı bölüme göre belirlenir ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bu kodlara bakılarak tercih yapılacak alanın uygunluğu kontrol edilir. Tercih yapacakların uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda bulunan nitelik kodlarına dikkat etmeleri gerekiyor. ÖSYM, KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuz ile nitelik kodları belli oldu.

NİTELİK KODLARI TABLOSU

ÖSYM sitesinden "Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları, Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları, Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları" ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Aşağıdaki tablolar gibi çok sayıda tablo ile ayrıntılı bilgiler "https://www.osym.gov.tr/" adresinde yer alıyor.

KPSS nitelik kodları nedir, ne anlama gelir?

KPSS nitelik kodları nedir, ne anlama gelir? - Resim : 2

ÖSYM'nin resmi internet sayfasında "KPSS-2024/1 TERCİH KILAVUZU" başlığı altında yayımlanan listede, "Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları, Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları, Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları" başlıklı maddelere tıklayın. Her bir madde için ayrı ayrı tablolar karşınıza gelecek. Buradan nitelik kodlarını inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER