KPSS ilk ve ikinci oturum bugün saat kaçta yapılacak? Adaylara ne kadar süre verilecek?

Kamu Personel Seçme Sınavı Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları bugün yapılacak. Peki ama ilk ve ikinci oturum hangi saat aralığında yapılacak?

KPSS ilk ve ikinci oturum bugün saat kaçta yapılacak? Adaylara ne kadar süre verilecek?

Kamu Personel Seçme Sınavı Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı için geri sayım başladı. Bunun ile birlikte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, KPSS sınavına dair detayları paylaştı.

kpss2.jpg

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre saat 10.15'te KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu başlayacak. Saat 14.45'te ise Eğitim Bilimleri oturumu yapılacak. Peki ama Genel Yetenek - Genel Kültür testinde kaç soru olacak ve sınav ne kadar sürecek?

120 SORUYA 130 DAKİKA SÜRE TANINACAK!

kpss1.jpg

Genel Yetenek - Genel Kültür sınavı bugün saat 10.15'te yapılacak. Bunun ile birlikte adaylara ise bu sınavda çoktan seçmeli 120 soru olan kitapçık verilecek ve 120 soru için 130 dakika süre tanınacak.

80 SORUYA 100 DAKİKA VERİLECEK!

kpss3.jpg

İlk oturumun ardından ise saatler 14.45'i gösterdiğinde ikinci oturum yapılacak. Eğitim Bilimleri oturumunda ise adaylar 80 soruyu 100 dakikada cevaplayacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK!

Bugün KPSS sınavından dolayı nüfus müdürlükleri açık bulundurulacak. Böylece kimlik kartını kaybeden ya da nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar nüfus müdürlüklerine giderek bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

BAŞVURUDA BULUNAN ADAY SAYISI BELLİ OLDU!

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunun 105 sınav merkezinde yapılacağını ifade etti. Ayrıca ilk oturuma 924 bin 168 başvurunun olduğunu söyledi. Ersoy, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 572 bin 20 adayın başvurduğunu açıkladı.

SONRAKİ HABER