KPSS DHBT sınav tarihi: 2024 KPSS DHBT saat kaçta başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi için merak edilenleri açıkladı. 142 bin 482 adayın katılımı ile yapılacak olan sınav tarihi 22 Eylül Pazar olarak açıklandı.

KPSS DHBT sınav tarihi: 2024 KPSS DHBT saat kaçta başlayacak?

ÖSYM, yaptığı açıklamasında 30 ildeki 35 sınav merkezinde düzenlenecek olan sınav için 5 bin 527 salon hazır hale getirilecek.

Sınavda güvenliğin sağlanması adına göre 1.821 emniyet mensubu da görev yapacak. Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamasında engelli adayların sınavda mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemlerin alındığını belirtti.

"541 ADAY BU HAKTAN YARARLANDI"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katıldıklarını bildirdi. Ersoy, DHBT’ye 49 bin 298 adayın ortaöğretim düzeyinde, 35 bin 603 adayın ön lisans düzeyinde ve 57 bin 581 adayın ise lisans düzeyinde katılacağını ve bu adayların 98 bin 128’inin kadın, 44 bin 354’ünün erkek olduğunu ifade etti. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “Gazi, şehit ve gazi yakını 541 aday bu haktan yararlandı” dedi.

Sınava 249 engelli adayın katılacağını söyleyen Ersoy, engelli adayların mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemin alındığını ve adaylara yardımcı olacak görevli atamalarının yapıldığını belirtti.

SON KPSS SINAVI YAPILACAK

Bu yıl ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde olmak üzere tüm alanlarda uygulama gerçekleştirildiğini belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ile KPSS sürecini tamamlamış olacağız. Her zaman gösterdiğimiz hassasiyeti bu sınavda da göstererek sorunsuz şekilde bu süreci tamamlayacağız. Katkılarından dolayı tüm görevlilere teşekkür ediyor, adaylara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Buna göre sınav 22 Eylül Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 40 soru sorulan adaylara 60 dakika süre verilecek. Bu kapsamda sınav 11.15’te sona erecek. Adaylar için sınav sonuçları 16 Ekim tarihinde açıklanacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER