KPSS de yanlış doğruyu siler mi 2024, ön lisans 4 yanlış 1 doğru silecek mi?

KPSS ön lisans kaç yanlış bir doğruyu 2024 kararı açıklandı. KPSS de yanlışlar doğruyu siler mi sorusu yanıtlandı. KPSS puan hesaplama işleminde kullanılacak formül...

KPSS de yanlış doğruyu siler mi 2024, ön lisans 4 yanlış 1 doğru silecek mi?

Kamu Personel Seçmi Sınavı KPSS için Lisans sınavı yapılırken gözler ön lisans sınavına çevrilmişti. Ön lisans mezunu adayların katılacakları KPSS Ön Lisans 2024 sınavı için artık dakikalar sayılmaya başlanırken sınava girecek adaylar doğru yanlış hesaplamasını araştırmaya başladı. KPSS ön lisans kaç yanlış bir doğruyu silecek, yanlık doğruyu siler mi, 4 yanlış 1 doğru silecek mi?

KPSS ÖN LİSANS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

2024-KPSS Ön Lisans sınava tüm Türkiye ve Lefkoşa'da eş zamanlı olarak düzenlenecek. 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salonda düzenlenecek olan sınav 10:15'te başlayacak.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR, KAÇTA BİTECEK, BİTİYOR?

KPSS Ön Lisans sınavında adaylar toplam 120 soruyu yanıtlayacak. Adaylara toplam 130 dakika süre tanınacak. Engelli olan adaylar için ise uygun görülmesi durumunda 30 dakika ilave süre verilebilecek.

KPSS KAPILAR KAÇTA KAPANIYOR, SON GİRİŞ SAATİ KAÇ?

KPSS sınavı hakkında ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." denilerek adayların saat 10:00'dan sonra binaya alınmayacağı açıklandı. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika önce giriş işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.

KPSS DE YANLIŞ DOĞRUYU SİLER Mİ, YANLIŞLAR DOĞRU SİLECEK Mİ, KPSS ÖN LİSANS KAÇ YANLIŞ BİR DOĞRUYU 2024?

Adayların en çok sordukları soruların başında yer alan bu soruya ÖSYM yanıt verdi. Yapılan açıklamada "Hangi düzeyde olursa olsun, sınavda uygulanmış olan testlerin her birinde, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 1/4'ü çıkarılmak suretiyle her test ayrı olmak üzere adayın her testten aldığı ham puanlar hesaplanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Yani 2024 KPSS Ön Lisans sınavında da adayların yapmış oldukları testte vermiş oldukları her 4 yanlış cevap ne yazık ki 1 doğru yanıtı silecek. Adayların bu nedenle dikkatli olmaları ve soruları emin olmaları halinde işaretlemeleri gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER