KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı mı? Tercih işlemleri nereden yapılacak?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği açıklama geldi. KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayınlandı. Peki tercih işlemleri nasıl yapılacak? KPSS 2024 Tercih işlemleri hangi tarihler arasında olacak?

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı mı? Tercih işlemleri nereden yapılacak?

Ülkemizde milyonlarca vatandaşın en büyük hayallerinden birisi olan memur olmak için her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınavlar yapılmakta.

Edinilen son bilgiye göre ÖSYM tarafından vatandaşların açıklanmasını merak ettiği önemli bir haber daha nihayet duyuruldu. Yapılan açıklamada KPSS 2024/tercih kılavuzunun yayınlandığı belirtildi. Yapılan açıklamanın Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yapılacak alım ile ilgili olduğu aktarıldı.

Yapılan duyurunun ardından vatandaşlar gerekli işlemleri yapabilmek için hangi yolları izlemesi gerektiğini araştırmaya başladı. Yapılan bu açıklamada ÖSYM Başkanlığı başvuru yapmak isteyen vatandaşların hangi adımları takip etmesi gerektiğini ve merak edilen soruları cevapladı.

Yayınlanan tercih kılavuzunun 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yayınlandığı belirtilen bir diğer husus olurken başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için hak tanınan tarih aralığı da ilan edildi. Yapılan bilgilendirme açıklamasına göre sözleşmeli personel adayı olmak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden başvurularını bu ay içerisinde yapacak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ HANGİ TARİHLER ARASINDA OLACAK?

Tarih aralığı olarak bugünden itibaren adayların istedikleri takdirde 25 Ocak tarihine kadar başvuru yapabilecekleri ifade edilirken, adayların 25 Ocak günü saat 23:59'a kadar vakitleri olduğu vurgulandı.

Yapılacak başvuru işlemlerinin tarihine ek olarak hangi site üzerinden yapılacağı detayı da adaylar ile paylaşıldı. Yapılan duyuruya göre adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)nin aday işlemlerinin yapıldığıhttps://ais.osym.gov.tr/ adresine girerek işlemlerini tamamlayabilecekler.

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı mı? Tercih işlemleri nereden yapılacak?

TERCİH KILAVUZUNUN ÖNEMİ VURGULANDI

Adaylar bu adrese girdiğinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve aday şifreleri aracılığıyla tercih kılavuzundan yararlanarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Adaylara ÖSYM tarafından özellikle tercih kılavuzunun yapılacak işlemlerde önemli olduğu vurgulandı.

Vatandaşların söz konusu sisteme başvurma işlemleri için yoğun bir şekilde giriş yaptığı ve işlemlerini tamamlamaya yönelik adımlar attığı kaydedildi. ÖSYM'nin ilerleyen günlerde yapılacak tercihlerin sonuçlarını da duyurması ve kazananların yeni görevlerine hızlı bir şekilde başlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER