KPSS 2024/1 tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM Sonuç sorgulama ekranı

Yüzbinlerce insanın hayallerini süsleyen kamuda iş sahibi olmak isteyenler gerekli eğitimi tamamladıktan sonra düzenlenen sınavlara girme hakkına sahip oluyordu. ÖSYM tarafından hazırlanan sınava girip istediği puanları alanlar ise memur olmak için başvurularda bulunuyordu.

KPSS 2024/1 tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM Sonuç sorgulama ekranı

Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ve buna bağlı olan nedenlerden dolayı memur olmak isteyenlerin sayısı son dönemde giderek arttı. Bu nedenle her yıl milyonlarca insanın girdiği KPSS sınavları ve buna dair gelişmeler geniş kitlelere hitap etmeye başladı.

ÖSYM AÇIKLAMAYI YAPTI

Konu ile ilgili geçtiğimiz haftalarda önemli bir gelişme yaşanmıştı. KPSS 2024/1 için tercih dönemi başlamış ve bu sınava girip tercih yapan isimler puanlarına göre bir yere atanmayı beklemişti.

KPSS 2024/1 tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM Sonuç sorgulama ekranı

Bu beklentide olan adaylar için beklenen gün geldi. ÖSYM sosyal medya ve resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada KPSS 2024/1 tercih sonuçlarının belli olduğunu duyurdu.

SONUÇLARA NEREDEN ULAŞILIR?

Bu gelişmenin ardından sonuçları bekleyen adaylar heyecanla atanıp atanmadığını nereden görebileceğini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede adayların kişisel bilgileri ile ÖSYM aday işlemleri internet sitesine girip oradan ilgili ekranı sorgulayabilecekleri ifade edildi. Sorgulama ekranı için TIKLAYINIZ.

ÖSYM'nin yıl boyunca gerçekleştirdiği bir çok sınav bulunuyor. Farklı eğitim seviyelerine göre yapılan sınavlar ve sonrasına dair ÖSYM tarafından sık sık bilgilendirmeler yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER