KPSS 2024 Lisans Başvuruları başladı mı? KPSS 2024 başvuru ekranı

Ülkemizde milyonlarca adayın memur olma hayalini gerçekleştirmesi için girmesi gereken KPSS için beklenen başvuru süreci başladı. Sürecin başlaması kadar adayların sınavlara girmek için ödemesi gereken ücretlerde adından söz ettirmeyi başardı.

KPSS 2024 Lisans Başvuruları başladı mı? KPSS 2024 başvuru ekranı

Devlet kurumlarında iş sahibi olmak için girilmesi gereken sınav olan KPSS her sene farklı kategorilerde gerçekleştiriliyor. Lise, ön lisans ve lisans gibi türleri olan sınava her sene yüz binlerce aday giriyor.

Bu sene gerçekleşecek sınavlara girmek isteyen adaylar hazırlıklarını devam ettirirken bir yandan da ÖSYM tarafından sürece dair yapılan açıklamaları takip ediyor. Sınav hakkında bilgilendirme yapan tek kurum olan ÖSYM gün içinde lisans mezunu adayların beklediği başvuru sürecinin başladığını ilan etti.

KPSS 2024 Lisans Başvuruları başladı mı? KPSS 2024 başvuru ekranı

BAŞVURULAR İÇİN ÖDENECEK MİKTAR ZAMLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “Adaylar, başvurularını 3 Mayıs 2024 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir” ifadeleri yer aldı. Başvuru yapmak isteyenlerin ödemesi gereken ücret miktarı ise kısa sürede gündem oldu.

2023 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarının her biri için 150 TL, Alan bilgisi her bir oturumu için 100 TL, ÖABT için de 150 TL sınav ücreti alan ÖSYM bu sene miktarı çok daha yukarı çekti.

ÖSYM 2024 yılında bu ücretleri Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu için 350 TL'ye, Alan Bilgisi oturumu için 235, ÖABT ücreti için 350 TL'ye çıkardı.

KPSS 2024 BAŞVURU EKRANI

Söz konusu sınava başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM AİS üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvuru yapmak içintıklayınız.

KPSS SINAVLARI TEMMUZ AYINDA DÜZENLENECEK

Adaylar bu ücretler karşısında tepkilerini özellikle sosyal medya üzerinden dile getirdiler. Bu tartışmaların ışığında başlayan KPSS 2024 sınav süreci ilerleyen aylarda da devam edecek. 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz 2024 tarihinde; Alan Bilgisi oturumları 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Diğer KPSS Sınavları ilerleyen aylarda yapılacak.

Ülkemizde sınavlardan sorumlu kurum olan ÖSYM bu sınavda dahil olmak üzere diğer sınavlara dair bilgilendirmeleri resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabından yapıyor. Adayların bu konuda takipte kalması önemli bir konu olarak göze çarpıyor.

SONRAKİ HABER