KPSS 2023/2 tercih kılavuzu yayımlandı, tercihler ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından bugün yapılan duyuru ile birlikte KPSS tercih kılavuzunun yayımlandığı öğrenildi. Tercih yapacak olan kişiler için başvuru detayları hakkında bilgilendirme yapıldı.

KPSS 2023/2 tercih kılavuzu yayımlandı, tercihler ne zaman yapılacak?

Bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan son duyuru ile birlikte KPSS 2023/2 tercih kılavuzunun yayımlandığı öğrenildi. Sınava girerek başvuru yapmak isteyen kişilerin ise verilen bağlantı üzerinden yapacağı giriş sonucunda kolay bir şekilde giriş yapılabileceği ifade edildi.

ÖSYM KPSS TERCİHLERİNİ DUYURDU!

Bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ÖSYM yaptığı açıklamalarda şu şekilde ifadelere yer verdi; "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/2 Tercih Kılavuzu'na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir."

TERCİH KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Gelen duyurunun ardından KPSS sınavına giren ve tercih yapmak için gün sayan vatandaşlar tarafından tercih işlemlerinin ne zaman gerçekleştirileceği de merak konusu olmuştu. Bu konuya ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklamalarda, “Adaylar tercihlerini, 20-27 Aralık 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 20 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 27 Aralık 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.” şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER