Köprü ve Otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığı açıklandı! İşte güncel fiyatlar

Her gün binlerce motorlu taşıtın üzerinden geçtiği köprü ve otoyollar bulundukları şehir ve ülke için önemli bir ekonomik gelir olarak biliniyor. Bu yerlerin stratejik konumu kendilerine gösterilen ilginin daha fazla olmasına neden oluyor.

Köprü ve Otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığı açıklandı! İşte güncel fiyatlar

Yeni yılın ilk dönemlerinden itibaren kademeli olarak bir çok başlıkta gelen zamlar vatandaş tarafından olumsuz karşılanmaya neden oluyor. Zamların insanların vazgeçemeyeceği başlıklarda gelmesi yaşanan duruma gösterilen tepkinin artmasında önemli bir etken olarak göze çarpıyor.

Ağustos ayının başında doğalgaz zammı gibi önemli bir zam yaşayan Türkiye gün içinde de akaryakıt ve gıda gibi farklı başlıklarda zam haberleri ile karşılaşıyor. Son olarak gece saatlerinde gelen bir zam haberi ise kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan olaylar arasına girdi.

Köprü ve Otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığı açıklandı! İşte güncel fiyatlar

YENİ FİYATLAR BELLİ OLDU

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yap-işlet-devret kapsamında olan köprü ve otoyolların kullanım ücretinin güncellendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde yapılan duyuru ile birlikte yeni tarife şu şekilde oldu;

Osmangazi Köprüsü: 399 TL → 555 TL

Çanakkale Köprüsü: 419 TL → 585 TL

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM: 24 TL → 33 TL

Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 49 TL → 70 TL

İstanbul-Ankara Anadolu Otoyolu otomobiller için 187 TL

İstanbul-İzmir otobanı ücreti Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti dahil otomobiller için 1370 TL

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER