Köprü, otoyollar ve toplu taşıma araçları ücretsiz mi, kaç gün ücretsiz olacak?

Türkiye’de Ramazan Bayramı’nın idrak ediliyor olması ile birlikte köprü, otoyol ve toplu taşıma araçlarının ücret durumları da merak edildi. Ulaşımın ücretsiz olup olmadığı merak konusu olurken 10 Nisan tarihinde detaylar da belli oldu.

Köprü, otoyollar ve toplu taşıma araçları ücretsiz mi, kaç gün ücretsiz olacak?

Ramazan ayının sona ermesi ile beraber Ramazan Bayramı idrak edilmeye başlandı. Ramazan Bayramı idrak edilmeye başlanırken bugün yola çıkacak olanlar ya da şehir içi ulaşımda toplu taşıma kullanacak olanlar da ‘ücretsiz ulaşıma’ ilişkin detayları sorgulamaya başladı.

Ramazan Bayramı’nın başlaması ile beraber ‘‘Köprü ve otoyollar ücretsiz mi, toplu taşıma ücretsiz mi?" soruları gündeme taşındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyollar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararını açıkladı. Bu çerçevede ‘‘Bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz mi? Ramazan Bayramı'nda köprüler ve otoyollar kaç gün ücretsiz olacak? Hangi köprü ve otoyollar ücretsiz? Toplu taşıma araçları ücretsiz mi?’’ sorularına yanıt aranmaya başladı.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan gelen açıklamayla "Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi, kaç gün ücretsiz?" soruları da yanıt buldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün işletmesindeki köprü ve otoyolların, Cumhurbaşkanı kararıyla 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olacağını duyurdu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanırken ‘‘Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğünün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla 9 gün süresince cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak" şeklinde konuştu.

TOPLU TAŞIMA BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ?

Bayramda Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirde olacak olan vatandaşlar için ücretsiz toplu taşıma kararı da açıklandı. Buna göre;

İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hatları,

Ankara'da Başkentray,

İzmir'de İzban ücretsiz hizmet verecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER