Konya'da tarlada yangın! 600 saman balyası kül oldu

Konya Kulu'da bir tarlada henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Konya'da tarlada yangın! 600 saman balyası kül oldu

Konya'nın Kulu ilçesinde tarlada yangın çıkması üzerine 600 saman balyası kül oldu. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Konya'nın Kulu ilçesinde hasat edilmiş ve içerisinde saman balyası bulunan tarlada çıkan yangın, ekiplerce söndürülürken, tarlada bulunan 600'e yakın balya kül oldu. Olay, saat 15.00 sıralarında ilçeye bağlı Karadağ Mahallesi yakınında meydana geldi. Öğrenilen bilgiye göre, içerisinde hasat sonrası 600'e yakın saman balyası yapılan H.K.’ye ait tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Konya'da tarlada yangın! 600 saman balyası kül oldu

UZUN UĞRAŞLAR SONUCU SÖNDÜRÜLDÜ

Hasat edilmiş ve içerisinde saman balyası bulunan tarlada yangın çıktığını gören vatandaşlar büyük koeku ve panik yaşadı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İhbardan sonra kısa süre içinde olay yerine giden ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonrası kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 90 dekarlık alanın yanarak kül olduğu tarla içerisinde bulunan 600'e yakın saman balyası da yanarak kül olduğu öğrenildi.

Tarlasında yangın çıktığını gören H.K., ise yaşananlar karşısında büyük üzüntü duydu. Tarlada çıkan yangınla ilgili inceleme çalışmaları başlatıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER