Konya'da obruk tehlikesi sürüyor! 100 metre çapında bir tane daha oluştu

Bir anda büyük bir alanda devasa çukur oluşması olarak tanımlanan obruklar ülkemizde en çok Konya bölgesinde görülüyor. Son yaşanan obruk vakası durumun ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Konya'da obruk tehlikesi sürüyor! 100 metre çapında bir tane daha oluştu

Geçmiş yıllardan beri farklı ilçelerinde obruklar oluşan Konya'da tedirgin edici anlar yaşanmaya devam ediyor. Geniş bir ova olan Konya topraklarında yaşanan bu durum insanların korku yaşamasına neden oluyor.

Sık sık obruk yaşanma olayları ile gündeme gelen Konya'da son vaka Karapınar ilçesinde yaşandı. Tam 100 metre çapında meydana gelen obruk bir pancar tarlasının hemen bitişiğinde yaşandı.

"O SES UÇAK SESİ GİBİYDİ"

10 metre derinliğindeki obruk bölge halkı tarafından da endişe ile karşılandı. Bölgedeki pancar tarlasında çalışan bir vatandaş olay ile ilgili "Çok korktuk, gece vana çevirmeye gelmiştim. Buradan motosikletle bile geçmeye korkuyorum. O ses uçak sesi gibiydi, meğer burası çökmüş" diyerek çöküntünün şiddetinin ne kadar büyük olduğunu dile getirdi.

Obruklar zamanla insanlar için daha büyük bir tehdit haline gelmeye başladı. Yerleşim yerlerinin genişlemesi, tarım ve sanayi alanlarındaki büyüme bu tehdidin adının daha sık duyulmasına neden oldu.

Adı obruklar ile anılan Konya'da ilerleyen günlerde yeni bir vakanın olup olmayacağı endişe ile takip ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER