Konya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi

Konya'da fırtına nedeniyle toz bulutu oluştu, birçok noktada ağaçlar devrildi. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Belediye, Karayolları ve polis ekipleri tedbir aldı.

Konya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi

Konya'da şiddetli fırtına nedeniyle olumsuzluklar oldu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtınanın etkisiyle camekan uçtu, birçok noktada ağaçlar devrildi.

Konya'da etkili olan fırtına nedeniyle bir apartmanın balkonunda bulunan camekan uçtu, kent merkezinde birçok noktada ağaçlar devrildi. Ülkenin genelinde ciddi bir sıcaklık yaşanırken Konya'da da aşırı sıcaklıklar sürüyor. Konya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar etkisini gösterdi. Şehir merkezi ve ilçelerde etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, merkez Selçuklu ilçesinde bir apartman balkonunda bulunan camekanın sokağa uçma anı kameraya saniye saniye yansıdı.

Konya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi

YARALANAN OLMADI

Fırtınanın camekan uçurması nedeniyle vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Yaşanan olayda yaralanan olmaması ise sevindirdi. Belediye, Karayolları ve polis ekipleri yollarda yaşanan olumsuzluklarla ilgili şehir genelinde tedbir aldı. Saatte 90 kilometre hıza kadar çıkan fırtına nedeniyle bazı yerlerde de toz bulutu meydana geldi.

Meteoroloji, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşam saatlerine kadar Konya'nın batısı, kuzeyi ve Akşehir, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Cihanbeyli, Kulu, Hüyük, Derbent, Selçuklu, Altınekin, Derebucak, Seydişehir, Meram ve Karatay ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Konya'da etkili olan fırtına nedeniyle camekan uçması ve ağaçların devrilmesi sonucu yaralanan kimsenin olmaması sevindirdi. Yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER