Konya Kulu'da aynı mahalledeki 3 kişiye kene yapıştı

Konya'nın Kulu ilçesinde aynı mahallede yaşayan 3 kişiye kene yapıştı. Keneler, doktorların müdahalesiyle çıkartılarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Konya Kulu'da aynı mahalledeki 3 kişiye kene yapıştı

Konya Kulu'da görülen kene vakası korkuttu. Kulu'daki bir mahallede 3 kişiye kene yapıştı. Yetkililer ise yaz aylarında kene vakalarında artış yaşanabileceğini ifade etti.

Konya'nın Kulu ilçesinde aynı mahallede ikamet eden 3 kişiye kene yapıştı. Olay, Kulu'ya bağlı Şerefli Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aynı aileden olan E.Y. ve A.Y. ile A.C. vücutlarındaki kaşıntının ardından kaşınan yerleri kontrol ettiklerinde kene yapıştığını fark etti. Vatandaşlar, kenelerin çıkartılması için Kulu Bölge Devlet Hastanesine başvurdu. Doktorlar tarafından olduğu yerden çıkartılan keneler, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Konya Kulu'da aynı mahalledeki 3 kişiye kene yapıştı

KENEYİ KENDİ KENDİNİZE ÇIKARMAYIN!

Yetkililer ise konu hakkında açıklama yaparak, yaz aylarında havaların sıcak gitmesi nedeni ile kene ve akrep sokması vakalarının artabildiğini belirtti. Yetkililer, konu hakkında şu uyarıları yaptı:

"Bu aylarda kırsal alanlarda genellikle hayvanların sıkça otlatıldığı ve geliş gidiş güzergahlarında rastlanıyor. Bu durum karşısında yaz ayları içerisinde yol kenarlarında ve hayvanların otlayabileceği yerlerde piknik yapmak üzere oturulmaması ya da kişilerin bu tür zararlı hayvanların rahatlıkla görebilmeleri için yere beyaz örtü serilmesi ve giysilerinin de açık renkte olmasına dikkat edilmeli."

Eğer kene yapıştığını anlarsanız, keneyi kendi kendinize çıkarmamanız gerektiği belirtiliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, derhal en kısa zamanda sağlık ocağı ya da hastane acil servislerine müracaat etmeniz gerekiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER