Konutu olan olmayan dikkat kesilsin! Bizzat bakan açıkladı 180 ay vade yüzde 0,69 faizle kredi verilecek

Ülkemizde artan konut fiyatlarının ardından etkili bir kredi kampanyası beklenirken yapılan son dakika açıklaması ile beraber düşük faizli kredinin önünün açıldığı öğrenildi. Detaylar belli olurken yüzde 0,69 faizle 180 ay vadeli kredi için ilk açıklama geldi.

Konutu olan olmayan dikkat kesilsin! Bizzat bakan açıkladı 180 ay vade yüzde 0,69 faizle kredi verilecek

Türkiye'de konut fiyatlarının hızlı yükselişi taşınmaza olan ulaşımı zorlaştırdı. Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artışı kararları kredilerin geri ödeme miktarlarını yükseltirken vatandaşlar hem kredi çekmek hem de ev almak için gerekli olan nakde ulaşmakta güçlük çekmeye başladı.

Piyasaların yukarı yönlü hareketi nedeniyle ev alamayan vatandaşın konuta olan talebi düşerken sektörde yaşanan daralma endişesi de kredi kampanyası beklentisini doğurmuştu. Deprem felaketinin ardından uzmanlar da kentsel dönüşüme teşvik için kredi talebinde bulunurken beklenen kampanya açıklaması son dakika olarak geldi.

BAKAN ÖZHASEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ KAMPANYASINI AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki tarafından açıklanan kredinin detaylarında;

2.5 milyon liraya kadar verilecek kredilerde A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50,

B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacağı öğrenildi.

Konutu olan olmayan dikkat kesilsin! Bizzat bakan açıkladı 180 ay vade yüzde 0,69 faizle kredi verilecek

Bakan Özhaseki, ‘’Dünya Bankası ile imzaladığımız bir anlaşmayı hayata geçiriyor; İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ın kentsel dönüşümüne büyük bir katkı sunacak olan “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”ni başlatıyoruz.'' dedi. Kredi kampanyasında kredi için pilot il İzmir oldu.

Konutu olan olmayan dikkat kesilsin! Bizzat bakan açıkladı 180 ay vade yüzde 0,69 faizle kredi verilecek - Resim : 2

YÜZDE 0,25 FAİZ İNDİRİMİ DE SAĞLANACAK

İzmir'in ardından kredi kampanyasından İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'ın da yararlanacağı kaydedildi. ‘’5 ilimizi kapsayan projede pilot ilimiz ise İzmir’dir.'' diyen Bakan Özhaseki, 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği vereceklerini belirtti.

Konutu olan olmayan dikkat kesilsin! Bizzat bakan açıkladı 180 ay vade yüzde 0,69 faizle kredi verilecek - Resim : 3

Ekstra konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlayacaklarını da duyuran Bakan Özhaseki, Ödemelerin inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacağını aktardı. Detayların ilerleyen günlerde kapsamlı olarak açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER