Bir kiracı ev sahibi ile herhangi bir sorun yaşamadığında kendisini güven içerisinde hissedebiliyor. Ancak kiracının tek sorumluluğu ev sahibine zamanında ve eksiksiz bir şekilde kira ödemesi yapması değildir. Kiracı ev sahibine karşı farklı konularda da sorumludur. Bu sorumluk boyutları ise Yargıtay’ın emsal kararları ile kesinleştirilmiştir. Bunların başında da komşularla olan ilişkiler gelmektedir.
KOMŞU İLE KÖTÜ GEÇİNMEMEK ŞART!
Kiracıların komşular ile kurmuş oldukları ilişkinin kiracılık meselesinde tahmin edildiğinden dahi büyük bir önemi bulunuyor. Komşular ile kiracılar arasında sorunların yaşanmaması gerekiyor. Yasalar bu konuda kiracıları tam olarak köşeye sıkıştırabiliyor. Bir kiracı komşuları ile sürekli olarak sorun yaşarsa, komşularını rahatsız ederse, tartışma ve kavga gibi eylemler meydana gelirse ve bunun gibi huzursuzluklar yaşanırsa kanun ev sahiplerine çok önemli bir hak veriyor.
Kiracıların eve iyi bakmak gibi bir sorumlulukları bulunuyor. Ancak yasalar bu küçük tanımlamayı o kadar geniş olarak ele alıyor ki ev sahipleri ile buna şaşırıp kalıyorlar. Kiracının komşular ile kötü geçinmesi yasaya göre ev sahibine kötü şöhret getirip kiracının eve iyi bakmaması olarak değerlendiriliyor. Bu durumda da ev sahibi somut olarak bu durumu ispat edebilirse kiracının kira sözleşmesini feshetme hakkına sahip oluyor.
Kiracılar komşuları ile kötü bir ilişki kurarlarsa bir anda evden çıkarılmak gibi bir netice ile karşılaşabiliyorlar. Bundan dolayı kiracılar komşular ile saygı sınırları çerçevesinde bir ilişki tesis etmelidirler.