Kocaeli'de tersanede gemi yangını! 4 kişi hastanelik oldu

Kocaeli Başikele'de tersanedeki gemide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaşanan olay sonrası 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli'de tersanede gemi yangını! 4 kişi hastanelik oldu

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir gemide yangın çıkması nedeniyle 4 kişi hastanelik oldu. Yaşanan olayda 2 kişinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kocaeli Başiskele ilçesindeki Kocaeli Serbest Bölgesi'nde yapım aşamasında bulunan geminin suya indirilmesinin ardından yangın çıktı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 4 personel hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli'de tersanede gemi yangını! 4 kişi hastanelik oldu

2 KİŞİNİN DURUMU DAHA AĞIR

Vali Seddar Yavuz, geçmiş olsun dileklerini ileterek, bölgede bulunan tersanelerde gemilerin inşa edildiğini belirtti. Yavuz, "Daha önce de aynı yerde bir gemiyi suya indirmiş ve uğurlamıştık. Bir hafta önce denize indirilen ve son testleri yapılan gemide elektrik aksamından çıktığını düşündüğümüz bir yangın meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Yangında 2 personelin mahsur kaldığını, onları kurtarmaya çalışan personelin de dumandan etkilendiğini söyleyen Yavuz, mahsur kalan 2 kişinin kurtarıldığını anlattı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve hastanede tedavi gören kişilerin sağlık durumlarının nasıl olduğu ise merak edildi. Vali Seddar Yavuz, hastaneye sevk edilen 4 kişiden 2'sinin durumunun diğerlerine göre daha ağır olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER