Kızılay AVM'nin kiracısı iflas etti ve tahliye edildi!

Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda bulunan ve Yap-İşlet-Devret modeliyle kiralanmış olan Kızılay AVM'nin kiracı şirketi hakkında açılan mahkeme sonucunda iflas kararı alındı ve şirket Kızılay AVM binasından tahliye edildi.

Kızılay AVM'nin kiracısı iflas etti ve tahliye edildi!

Kızılay, bu süreç hakkında yazılı bir açıklama yaparak, Hilal-i Ahmer Derneği'nin binanın ömrünü tamamlamasının ardından 2010 yılında 'KARSAKLAR' adlı firma tarafından yap-işlet-devret modeliyle kiralandığını belirtti.

kizilayavm-1.webp

İflas ve Tahliye

Kiralayan firma, yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği için Kızılay Hukuk Müşavirliği tarafından mahkemeye verildi. Uzun süren yargı sürecinin sonunda mahkeme, şirketin iflasına ve binadan tahliyesine karar verdi.

Kızılay, binanın tahliyesinin ardından yeniden Kızılay yönetimine geçtiğini ve iflas kararı alınan firma ile kiracılık ilişkisinin sona erdiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca, binanın özellikle yemek katında uzun süre bakım çalışması yapılmadığı ve acil tadilata ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Kızılay, güvenlik ve hizmet kalitesini ön planda tuttuğunu vurguladı.

"Herhangi esnekliğe asla izin verilmeyecektir"

Kiralayan firmanın bir süre sonra yasal sorumlarını yerine getirmemesi nedeniyle Kızılay Hukuk Müşavirliği tarafından yargı sürecinin başlatıldığı kaydedilen açıklamada, “Uzun süren yargı sürecinin ardından Mahkemelerce adı geçen firmanın iflasına ve bununla birlikte taşınmazdan tahliye edilmesine karar verilmiştir. Kızılay’ın maliki olduğu taşınmaz tahliyenin gerçekleşmesi akabinde yeniden Kızılay yönetimine geçmiş olup ilgili mevzuatlar doğrultusunda iflasına karar verilen firma ile kiracılık ilişkisinin sonlanması sonrasında alt kiracıların sözleşmeleri de ana sözleşmenin sona ermesi ile birlikte hükümsüz hale gelerek sona ermiştir. Kızılay Yönetiminin ilgili taşınmazı devralmasından sonra yapılan ilk incelemede, özellikle yemek katında uzun süredir bakım çalışması yapılmadığı ve ‘acil’ tadilata ihtiyacı olduğu görülmüştür. Buradan hizmet alan vatandaşlarımız başta olmak üzere çalışanların ve ziyaretçilerin can güvenliği en büyük önceliğimizdir. Yemek katındaki eski kiracıların karşı duruşlarına rağmen bu konuda herhangi esnekliğe asla izin verilmeyecektir” denildi.

Ayrıca açıklamada, Kızılay Gayrimenkul yönetiminin günümüz koşullarında yeni bir norm oluşturmak için AVM’de faaliyet gösteren tüm alt kiracılarla görüşmeler yürüttüğü ve birçok kiracıyla da yasal düzenlemeler doğrultusunda yeni sözleşmelerin imzalandığı bildirildi. Yine aynı açıklamada, bazı alt kiracıların “Kızılay adı ve taşıdığı değerleri” kullanarak Kızılay’ın aleyhinde haksız gerekçelerle algı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

Kızılay, AVM'de faaliyet gösteren tüm alt kiracılarla yeni sözleşmeler imzaladığını ve bu süreçte bazı kiracıların Kızılay'ı haksız gerekçelerle eleştirdiğini ifade etti. Kızılay Derneği, menfaatlerini korumak için yasal haklarını kullanacağını belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER