Kış resmen geri döndü! Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde toplamda 12 ilde beklenen sağanak yağış nedeni ile vatandaşların tedbirlerini alması gerektiği ifade edildi.

Kış resmen geri döndü! Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Yağışlar başladı, kış resmen geri döndü! Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 12 ilde kuvvetli sağanak beklendiği öğrenildi. Bu çerçevede yaşanabilecek olan kuvvetli sağanağa karşı vatandaşların gerekli olan tedbirlerini de almalarının gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİ 12 İLDE BEKLENEN SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI UYARDI!

Beklenen sağanak yağış ve fırtına hakkında Meteoroloji tarafında haritalı şekilde verilen uyarının yanı sıra bölgelere göre uyarılar da tek tek gönderildi. Yapılan uyarılar ise şu şekildeydi;

Kış resmen geri döndü! Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Denizlerimizde (Batı Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, yarın (06.03.2024 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Bölgelerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimlerinde görülecek yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ ve Sivas’ın doğu, Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Genellikle sağanak, akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesiyle 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yüksek kesimlerinde tipi şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz’de Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Çarşamba) ilk saatlerden itibaren Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı, Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İzmir ve Aydın'da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

05.03.2024 Salı günü İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kış resmen geri döndü! Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi - Resim : 2

Yapılan bu uyarılara göre bölgelere göre bazı yağışların günlük olarak süreceği bilinirken, bazı il ve bölgelerde ise birkaç gün sürebileceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER