Kış resmen geldi! Meteoroloji'den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar ile birlikte toplamda 25 ildeki olumsuz hava şartlarına karşı sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği öğrenildi.

Kış resmen geldi! Meteoroloji'den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre ülkenin dört bir yanında olumsuz hava şartlarının hakim olacağı öğrenildi. Buna göre 25 ile birden yapılan uyarılara göre vatandaşların özellikle de sağanak yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN 25 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

Olumsuz hava şartlarına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yapılan uyarılar resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlara duyuruldu. Bu çerçevede yapılan uyarılar şu şekilde verildi;

Kış resmen geldi! Meteoroloji'den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Akdeniz Bölgesi'nde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya merkez ile Salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların genellikle 1500 m üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaraş’ın kuzeyinde 1100 m üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, başta Konya-Antalya karayolunun Alacabel mevkisi olmak üzere yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Kesimlerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra batı kesimlerde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Çanakkale’nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Karadeniz’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun çevreleri ile zamanla Sinop'un iç kesimleri, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Orta ve Güney Ege'de Fırtına Bekleniyor!

Orta ve Güney Ege’de rüzgarın bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Salı (16.01.2024) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kış resmen geldi! Meteoroloji'den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Resim : 2

Yayımlanan bu uyarı çerçevesinde ülkenin dört bir yanında beklenen yağışa karşılık vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER