Kış aylarında kombisini kapatan komşuya kötü haber! Dava yolu gözüktü aman dikkat

Soğuk havaların hakimiyetini artırması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar evlerin üşümeye başladı. Kombiler yavaş yavaş yanmaya başlarken kara kışta kombisini kapatanlar için kötü haber de verildi.

Kış aylarında kombisini kapatan komşuya kötü haber! Dava yolu gözüktü aman dikkat

Sonbahar mevsiminde Türkiye'de havalar soğumaya başlıyor. Havaların soğumaya başlaması ile beraber vatandaşlar da kombilerini yakmaya başladı. Kasım ayının ortası itibariyle havaların soğumaya başlaması nedeniyle kombilerini açan vatandaşlar şimdiden alt komşusunun kombi açmamasını şikayet etmeye başladı.

Hukukçular, kış aylarında kombisini açmayan komşular için dava açılabileceğini belirtirken konunun detayları merak edildi. Avukat Fırat Bilici, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Kış aylarının gelmesiyle beraber alt komşunun kombisini kısması veya kapatması durumunda dava konusu olabileceğini belirten Bilici, komşular arasındaki 'kombi açmama' anlaşmazlığına son verecek bilgilere yer verdi.

aw078941-02.jpg

KOMBİ YAKMAMA UYUŞMAZLIKLARI ARTTI

Avukat Bilici, komşular arasındaki 'Kombi yakmama' gibi uyuşmazlıkların son zamanlarda artmaya başladığını vurguladı. “Başkasının hakkında zarar verdiğinizde dava açılması gündeme gelebiliyor” diyen Avukat Bilici, alt komşunun kombisin kısması hususunda, üst komşunun hakkına zarar verildiğini ifade ederek, “Özellikle kat maliyetlerinin son dönemdeki artışlarından kaynaklı olarak daha az kombi yakmak istemeleri, hatta hiç yakmak istememeleri gündeme gelebiliyor. Kat mülkiyeti kanuna tabii olarak uyuşmazlıklarda temel bir ilke var. Bu temel ilkede doğruluk ve başkasının hakkına zarar vermeme gibi nitelendirebiliriz. Bir başkasının hakkına zarar verdiğinizanda bu konuda dava açılması gündeme gelebiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

kis-aylarinda-kombisini-kapatan-komsuya-kotu-haber-dava-yolu-gozuktu-aman-dikkat.jpg

“ISINMA ÜCRETİ ALT KOMŞUDAN TALEP EDİLEBİLİR”

Şikayet durumunda öncelikli olarak arabuluculuğa gidildiğini anlaşılmazsa ısınma ücretinin bir kısmının alt komşudan talep edildiğini söyleyen Avukat Bilici, “Alt komşunuz kombisini yakmadığı zaman, kat mülkiyeti gereğince öncelikle arabuluculuğa başvuru yapılıyor. Arabuluculukta da bu eyleme son verilmesi isteniyor. Tabi burada uyuşmazlık son bulur veya bulmaz en nihayetinde dava konusu olabiliyor. Burada şahsa, kombinin yakılmaması durumunda bir zarara uğradıysa, bu zarar da örnek verilecek olursa kombi yakılmadığı için daha fazla fatura ödemiş olabilir yani bin lira ödeyecekken bin 500 lira ödemiş olabilir. Bu aradaki farkın talebini alt komşudan talep edebiliyorlar. Uyuşmazlıklar bu şekilde sonlanabiliyor.” ifadelerine yer verdi.

kis-aylarinda-kombisini-kapatan-komsuya-kotu-haber-dava-yolu-gozuktu-aman-dikka.jpg

“YARGI, ÜŞÜYEN KESİMİN YANINDA”

Yargının üşüyen kesimin yanında olduğunu söyleyen Avukat Bilici, “Yargı burada iyi niyet kuralları gereğince yakması gereken, orayı boş bırakmaması gereken, normal şartlarda meskenlerde oturması gerekenlerin yanında oluyor, yani apartmandaki çoğunluğun yanında oluyor. Kısacası üşüyen kesimin yanında olur diyebiliriz” şeklinde konuştu. Avukat Bilici, Yargıtay’da bu konulardaki dosya sayılarının da arttığını ifade ederek komşular arasındaki bu tarz uyuşmazlıkların arabuluculuk yoluyla da halledilebileceğini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER