Kırtasiye yardımı nedir, başvuru nereden yapılır, kimlere veriliyor

Haziran ayında kapanan okullar Eylül ayında yeniden açılıyor. Öğrencilerin aileleri de çocuklarının eksiklerini tamamlama adına yoğun bir süreçten geçiyor. Maddi durumu okul ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamayan aileler için çeşitli yardımlarda bulunuluyor.

Kırtasiye yardımı nedir, başvuru nereden yapılır, kimlere veriliyor

Okulların başlaması her sene aileler için büyük bir masraf anlamına geliyor. Okullardan öğrenciler için istenen araç ve gerekler ciddi anlamda büyük bir maddi güç gerektiriyor. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailelere kırtasiye araçlarının temin edebilmeleri adına destekte bulunuyor.

2024-2025 Eğitim Öğretim döneminin başlamasında dolayı bu yardım yeniden gündem oldu. Bu yardımdan yararlanmak isteyen insanlar başvuruyu nereden yapacaklarını ve istenilen şartları taşıyıp taşımadığını araştırmaya başladı.

YILDA SADECE TEK SEFERLİK ÖDEME YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu ödemeleri her sene sadece bir kez yapıyor. Bu nedenle yapılan yardım okul öncesi dönemdeki aileler için büyük anlam ifade ediyor.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen aileler E-Devlet üzerinden kısa sürede gerekli işlemleri yapabiliyor. Vatandaşlar E-Devlet Kapısına girerek SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi kısmında gerekli bilgileri doldurup süreci tamamlıyor.

YIL SONUNA KADAR ÖDEMELER DEVAM EDİYOR

Bakanlık tarafından yapılan bu ödemeler 31 Aralık'a kadar devam ediyor. Dar gelirli aileler Sosyal yardımlaşma kaydı oluşturmalarının ardından başvuru yapma hakkında sahip oluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER