Kırtasiye yardımı 2024 başvuru ekranı! Başvurular ne zaman, şartları neler?

Okulların açılmasına az bir süre kala veliler kırtasiye alışverişini kısa süre içerisinde tamamlamak istiyor. Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımı yapıyor. Maddi olarak yardıma ihtiyacı olan hanelere kırtasiye yardımı yapılıyor.

Kırtasiye yardımı 2024 başvuru ekranı! Başvurular ne zaman, şartları neler?

Aile Bakanlığı bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımı her yıl olduğu gibi bu yıl da verilecek. Peki, başvurular ne zaman ve nereden yapılacak? Kırtasiye yardımı kaç TL oldu?

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Kırtasiye yardımı şartlarını taşıyan hanelere devlet belirli miktarda kırtasiye yardımı veriyor. Son olarak belirlenen şartlar şu şekilde:

  • Hane halkında kişi başına düşen ortalama gelir asgari ücretin 1/3’ünden daha az olması gerekiyor
  • Afet gibi doğa olaylarına maruz kalan kişilerin çocukları
  • Koruyucu ailelere giden çocuklar
  • Şehit ve gazi malulü çocuklar
  • 2330 sayılı Kanun kapsamında aylık alan güvenlik korucunun ve sivillerin çocuklarına ödeme yapılmaktadır.

Genel olarak devletin kırtasiye yardımı için belirlediği şartlar bu şekildedir. 2024 2025 kırtasiye yardım ücreti henüz açıklanmadı. Yardımın geçtiğimiz yıl için 1.250 TL civarında olduğu biliniyor.

KIRTASİYE YARDIMI ÖDEME TARİHLERİ

Kırtasiye yardım ödeme tarihleri belli oldu. Ödemeler 1 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında hak sahiplerine tek sefer olacak şekilde ödenmektedir.

2024 2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül tarihinde başlayacak. Çocukların eğitim masraflarını karşılamak isteyen veliler devletin sunduğu kırtasiye yardımına başvuru tarihlerin de merak ediyor. Ancak kırtasiye yardımından yararlanmak isteyenlerin şahsen başvuru yamasına gerek olmuyor. Bu yardımdan genellikle yardım ödemesi alan aileler faydalanabiliyor. Ancak durumunuzun olmadığını ve yardım talep ettiğinizi belirtmek için size en yakın SYD Vakıflarına müracaat edebilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER